torek, 26. april 2011

Birma

Tokratne birmanske čestitke sem izdelala v želenih barvah.

Sama jih sicer najraje delam v beli, ali njej podobni barvi.
A ob ustvarjanju teh barvnih čestitk sem se zavedla svojega lastnega zaznavanja duha v mojem življenju, ki ni bilo najmočnejše ob takih značilnih dogodkih, kot je birma ipd., temveč takrat, ko me je življenje stisnilo do te mere, da sama s svojim dotedanjim vedenjem nisem znala naprej ali pa sem bila zaradi okoliščin prepuščena toku dogodkov...
Zato so barve, ki ponazarjajo življenje v vseh odtenkih, po moje čisto v redu tudi za tovrstne čestitke.
Namesto nadaljnjega komentarja k čestitkam bom odgovorila na vprašanja, ki so naloga blog nagrade, ki sta mi jo podelili Maja in pred časom tudi Aleks.

1.Kaj me inspirira za naslove objav?
Tisti notranji vzgib, ki me povleče v ustvarjanje za lasten užitek
ali pa izluščena vsebina, ki se mi zariše 
na notranjem obzorju ob delu po naročilu.

2. Opiši se v štirih besedah?
Srčna, (pre)odgovorna, ustvarjalna, čutna...

3. Najljubši citat:
No to je pa zame bila zelo težka naloga. Najljubših citatov imam malo morje, vsak pride do izraza v določeni situaciji. Zato tukaj navajam le enega izmed njih:
"Kajti nezavedno vselej poskuša oblikovati nemogoč položaj, ki bi posameznika prisil, da uporabi najboljše v sebi. Sicer se njegov razvoj ustavi, ni popoln in se ne uresniči. Potreben je nemogoč položaj, v katerem se mora odpovedati svoji volji in pameti in mu ne preostane drugega kot čakati in zaupati neosebni moči rasti in razvoja. Ko boste obstali pred zidom, se umirite in ukoreninite kot drevo, dokler vas ne obsije jasnost iz globljih virov in boste videli čezenj."  C. G. Jung

4. Izber 10 blogov, ki jim podeljuješ to nagrado:
Nagrado podeljujem vsem mojim spremljevalkam/cem, 
vzame naj jo, kdor želi.

Topel pozdrav, Tanja E.

15 komentarjev:

  1. Lepo si to napisala in zakaj res ne bi bile tudi birmske čestitke v nekih povsem drugačnih, netipičnih barvah. Lepe so in raznolike.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja prav zanimivo, kako nas vleče pri določenem tipu čestitk , v neke barve... Kje piše, da ne morejo biti barvite, kot je barvito življenje... Krasne so!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mogoče res malo nenavadne barve za birmo, vendar so kllju temu izredno lepe in zanimive. Všeč mi je tudi misel, ki si jo napisala pod najljubši citat.

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovite so...posebne...zakaj bi morale biti tipične? Take lahko kupiš na vsaki pošti ali v knjigarni...tvoje so unikatne, narejene z in za dušo. Zato morajo biti barvne, polne življena.

    Lp, Kefa***

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo lepe...všeč mi je barvitost, ki jim daje živahnost. Mislim, da pozabljamo, da so take vrste čestitk (obhajilo, birma) namenjene otrokom in da je prav, da jih malo popestrimo z barvami in raznimi ljubkimi dodatki. Lp :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasne so. Meni so ravno zato všeč, ker so netipičnih barv. Lepo in unikatno.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čisto prav si napisala - to z barvami in življenjem. Voščilnice kar sijejo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Čudovite so vse in vsaka po svoje izžareva drugače :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. uh, čudovite barve in postavitve... zakaj pa ne takole živahno? meni se barve izredno dopadejo.

    OdgovoriIzbriši
  10. Lepo je, da si kljub svoji najljubši 'birmanski' barvi poslušala želje naročnikov in raziskala še drugačen pogled na birmo in barve v ustvarjanju. Vedno se kaj novega naučimo, kajne?
    in hvala, ker si povedala še nekaj več o sebi, da te še bolje spoznamo in smo ti bližje.

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni so zelo všeč.Ravno zato ker so drugačne.si bila pa zelo kreativna toliko različnih voščilnic v tako kratkem času.
    zelo blizu mi je izjava,da si duh zaznavala ne ob birmi ipd. dogodkih, temeveč, ko te je življenje stisnilo. šele takrat veš kje je tvoja vera in tvoj duh.
    vse dobro

    OdgovoriIzbriši
  12. Res so malo drugačne, a vseeno zelo lepe čestitke. Prejemniki so bili zagotovo veseli.

    OdgovoriIzbriši
  13. Izbrala si lepe barvne odtenke in postavitev pri prvi mi je najlepša. Lp

    OdgovoriIzbriši
  14. Se povsem pridružujem tvojim razmišljanjem. Mogoče samo še dodam: skozi ustvarjanje sem tudi pri barvah naletela na razmišljanje ...želela bi, ampak kaj bodo pa rekli ljudje. Nekateri prestopijo ta prag, drugi raje ostanejo nekje na "varnem". Pa čeprav lahko neko simboliko najdemo prav povsod. Kot ti .. barve, ki ponazarjajo življenje v vseh odtenkih.

    OdgovoriIzbriši
  15. se povsem strinjam z Mariko. barve, ki ponazarjajo življenje v vseh odtenkih. lepo, da si sprejela dani izziv; želje drugih nas dejansko izpopolnjujejo in širijo obzorja našega dela - takšnega ali drugačnega.
    v oči mi najbolj pade tretja voščilnica, sicer pa ostale ne zaostajajo...

    OdgovoriIzbriši