ponedeljek, 22. november 2010

Ob obletnici poroke

Tokratna voščilnica je nastala za 50. obletnico poroke.
Dve bitji, ki ju je daleč nazaj povezala ljubezen.
Skupna misel in pogled v isto smer.
Dva človeka, a ena sled v pesku življenja.
Solze v očeh in ganjenost ob pogledu na prehojeno pot.

 Pomoč sem obljubila tudi za izdelavo naprsnih šopkov. 
Zelenje asparagus in kala sta bila obvezna sestavina, 
kot takrat, v poročnem šopku.
Roza je dodana za svežino in nežnost ljubezni.
 

In zdaj s čisto radostjo preklapljam na advent... 
Rezine pomaranč, pomela in limone že oddajajo svoj vonj iz pečice...
Topel pozdrav vsem, Tanja E.

6 komentarjev:

  1. Zelo,zelo lepa. Pa dobrodošla na mojem blogu;)

    OdgovoriIzbriši
  2. 50 let skupnega življenja - vauu. Ja, še so taki :) V zadnjih letih, ko se poročamo čedalje starejši, nam bo to težko doseči :)
    Lepa voščilnica in krasni šopki. Si se pa potrudila!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepe čestitke in krasni šopki. 50 let... to pa je obletnica.
    Tanja, napisala si, da sedaj preklapljaš na advent in da pomaranče dišijo iz pečice. Lahko vprašam, na koliko stopinj in za koliko časa daš noter?

    Lep dan

    OdgovoriIzbriši
  4. Helena, se zelo strinjam s tvojim komentarjem!
    Snežinka in Kirena, dobrodošli na blogu!
    Kirena, z veseljem ti pojasnim celoten postopek, kako sušim agrume za adventno dekoracijo. Torej pomelo, rdeče pomaranče, limete ali limone narežem s kuhinjskim električnim rezalnikom na cca 4 mm debele rezine. Limone, limete so lahko tudi tanjše. Položim jih na blago, lahko stare brisače, na ravno podlago. Potem jih pokrijem z enakim kosom blaga in malo pritisnem na vsako rezino, da sok že prej popivnam. Pri pomelu in zelo sočnih pomarančah ni nič narobe, če se meso sadeža malo stisne. Potem jih položim na peki papir in dam v pečico za cca 15 min na 100 stopinj, lahko tudi malo dlje, vendar skrbno pazim, da ne začne rjaveti. Zato da izpari prva para, vmes tudi odprem pečico, da tista mokrota čimprej zapusti pečico. Potem jih običajno dam ven, obrnem (spodaj so vedno še bolj mokre), ohladim in vrnem v pečico na cca 50 stopinj. Potem je stvar občutka, pustim npr. dve uri, jih spet obrnem, ohladim, vrnem na toploto. Večkrat ko jih vmes izven pečice ohladiš, prej se posušijo. Vmes lahko kdaj tudi povečaš temperaturo, pač paziš, da lupina ne začne rjaveti zaradi premočne temperature. Torej splošnega recepta ni, ker je veliko odvisno od sočnosti sadeža in debeline rezine. Jaz sem si tak način razvila sama in deluje. Vem, da je hitreje če vse skupaj kupiš, a meni je tako boljše, pa tudi pomela posušenega še nisem kje videla za dekoracijo, razen pri sebi, he,he... Naj uspe tudi tebi, LP:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo sestavljena voščilnica in čudoviti šopki.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tanja, hvala za recept. Letos bom to naredila, se že veselim. Res je kar nekaj dela, ampak je verjetno vonj tisti, ki ti da piko na i. Tega pa ne moreš kupiti.

    Lep dan.

    OdgovoriIzbriši